U POKA kabinetu nudi se terapija igrom za djecu s teškoćama u razvoju. Cilj terapije je putem igre podržati razvoj socijalne integracije, socijalnih vještina, empatije, emocionalne samoregulacije, strategija suočavanja s problemom i rješavanja problema te pozitivne slike o sebi kod djeteta.

Terapija igrom namijenjena je i djeci koja imaju emocionalne poteškoće i/ili probleme u ponašanju. Prije početka procesa terapije, ponuđena je procjena djetetove igre, koja se sastoji od inicijalnog razgovora s roditeljima i obiteljske opservacije igre. Na taj način saznajemo o djetetu, vrsti njegove igre i djetetovoj okolini. Na temelju tih saznanja možemo pronaći najbolji način rada i igre za dijete koje će mu pomoći u razvoju.

Tijekom procesa terapije igrom aktivno se surađuje s roditeljima i radi na jačanju roditeljskih vještina putem psihoedukacija i savjetovanja. Pored terapije igrom, postoji mogućnost psihološke procjene trenutnog razvojnog statusa djeteta. Psihološka procjena uključuje inicijalni razgovor s roditeljima, opažanje igre, testiranje psihologijskim mjernim instrumentima, pisanje nalaza i mišljenja psihologa te savjetodavni susret s roditeljima.

Kontakt

POKA d.o.o., Zagrebačka 2

88220 Široki Brijeg
Kontakt: +387 63 786 915
Email:poka@razvoj-djeteta.ba

Newsletter

Prijavite se pomoću Vaše email adrese i ne propustite novosti iz POKA kabineta!

POKA Form